Suntem DESIRO VISION

din Cluj-Napoca

Cercetare, Design și dezvoltare de produs

Echipa noastră dezvoltă, cu pasiune, produse de design. Ne-am propus încă de la început să transformăm idei bune în produse de design accesibile, care să ofere experiențe deosebite utilizatorului.

Poveste de brand

Povestea noastră începe în urmă cu foarte mulți ani, cu un grup de tineri studenți care, învățând, lucrând și petrecând timp de calitate împreună, și-au dat seama că îi unește aceeași pasiune: designul.

Ne-am regăsit în urmă cu 3 ani, iar acum suntem Desiro Vision – o echipă formată din profesioniști în arte vizuale și tineri talentați, toți dornici să își împartă cunoștințele și devotamentul, zi de zi, la locul de muncă.

Rolul nostru se regăsește atât în activitatea întreprinderilor nou-înființate, cât și a companiilor comerciale sau a multinaționalelor. Aria de expertiză și specializare o avem în designul de produs și designul grafic. Ne leagă o relație stabilă de încredere consolidată de-a lungul anilor, fapt care acum ne ajută să realizăm acțiuni de cercetare, proiectare și dezvoltare în baza unor strategii de o complexitate avansată.

Misiunea noastră este să ne întâlnim în fiecare dimineață cu bucurie la birou, la o cafea bună și să explorăm împreună provocări de design. Vrem ca produsul rezultat din experiența și dedicarea noastră să emane energia și pasiunea cu care a fost construit, iar, în cele din urmă satisfacția clientului să fie una majoră.

Viziunea noastră este să implementăm conceptul de accesibilitate și sustenabilitate în produsul de design. Produsul rezultat trebuie să fie estetic, funcțional, iconic, dar, mai ales, accesibil.

Valorile și convingerile noastre influențează munca pe care o desfășurăm și impactul pe care vrem să îl obținem:

  1. Echipa. Este cel mai important factor în activitatea noastră. În jurul fiecărui proiect se ceeaza o armonie benefică și productivă cu aplicabilitate în reușita lui.
  1. Pasiunea pentru muncă. Munca umple o parte importantă din viață și singurul mod prin care putem crea ceva extraordinar este să credem cu dăruire totală în ceea ce facem.
  1. Satisfacția clientului. Plus-valoarea pentru tot ceea ce facem considerăm că vine întotdeauna din feedback-ul clientului nostru. Acesta ne motivează și ne ajută pe fiecare să creștem, atât profesional cât și emoțional.

Despre echipă

 

Echipa noastră proiectează și dezvoltă cu pasiune servicii de design atât grafic, cât și design de produs și nu numai, transformând idei în rezultate semnificative.

Suntem o echipa mixtă de designeri, formată din profesioniști cu experiență, care își propune să ofere soluții pentru rezolvarea optimă a provocărilor din cadrul proiectelor, livrând calitate în funcțiile de nevoile clienților.

dr. GEORGE CIPRIAN MIHNEA

dr. GEORGE CIPRIAN MIHNEA

Chief Design Officer
ciprian@desirovision.com

SEBASTIAN SINCA

SEBASTIAN SINCA

Senior Designer
sebastian@desirovision.com

COSMIN SĂLĂJAN

COSMIN SĂLĂJAN

Senior Designer
cosmin@desirovision.com

IULIU DUMA

IULIU DUMA

Senior Designer
iuliu@desirovision.com

PREMII

Red Dot Luminary 2021 - .Lumen, Desiro Vision

Echivalentul premiului Nobel in design industrial – Red Dot Luminary Award, a fost câștigat de .lumen, startup-ul romanesc care creează ochelari inovatori ce ajută la mobilitatea nevăzătorilor, împreună cu studioul de design Desiro Vision.

Dintre mai mult de 4000 de concurenți, doar 60 au fost aleși drept Best of the Best (Cel mai bun dintre cei mai buni), iar dintre aceștia, doar unul este distins cu premiul Red Dot Luminary, „aceștia servind drept inspirație în designul industrial”.

Printre cei cinci nominalizați la Red Dot Luminary în 2021 s-au numărat: Unity – nava spațială Virgin Galactic, Cognixion One – ochelari portabili pentru persoanele cu dizabilități de vorbire, Canoo – un vehicul de livrare multifuncțional și sPEEK – ajutor de vizualizare pentru chirurgi. Printre câștigătorii precedenți ai Red Dot Luminary se numară Google Self-Driving Car – mașina autonomă Google, Lilium Jet – un taxi zburător alimentat electric și Robotic Prosthetic Knee – un genunchi protetic motorizat.

Linkuri utile:

Anunțul oficial

Pagina evenimentului

Pagina câștigătorului

 

În fiecare an, Red Dot Award: Product Design este acordat celor mai bune produse ale anului. avand în comun calitatea remarcabilă a design-ului.

În 2021, Red Dot Award: Product Design în categoria "Garden Appliances and Garden Equipment" a fost acordat lui HEXA, multi-funcționalul de grădină creat de colegii noștri Sebastian Sinca și Geaorge-Ciprian Mihnea.

Juriul internațional acordă acest sigiliu de calitate numai produselor cu un design remarcabil. Produsul câștigător beneficiază de recunoaștere internațională, prin menționarea și afișarea sa în Red Dot Design Museums, în prezentarea online și în Red Dot Design Yearbook, începând cu Red Dot Design Week care se va susține în perioada 21- 25 iunie 2021.

A'Design Award & Competition este una dintre cele mai cunoscute competiții de design. Proiectele prezentate sunt jurizate de un panel de experți și profesioniști din designul industrial. Premiul conferă câștigătorului faimă, prestigiu, expunere și recunoaștere la nivel internațional. A'Design Awards premiază proiectele care se axează pe inovație, tehnologie, design și creativitate.

DESIRO VISION a câștigat bronzul la categoria "Garden and Outdoor Furniture", cu proiectul VERDE, al colegilor noștri George-Ciprian Mihnea, Sebastian Sinca și Dragoș Irimieș.

Articole de presă

PROCESUL DE DESIGN

Procesul de design implică parcurgerea mai multor etape în conformitate cu o schemă complexă, pornind de la o idee. Pentru un produs industrial, ciclul etapelor este următorul:

Analiză de produs / cercetare de piață

Studiem comparativ alte produse și/sau sisteme similare cu cerințele de design ale proiecului inițiat. Folosim metode de documentare atât calitative (analiza principalelor produse din piață cu identificarea aspectelor pozitive / negative, experiența utilizatorilor, profilul utilizatorilor) cât și cantitative (producători, produse, prețuri, soluții tehnice noi, istoric, context etc.)

Astfel, adunăm și structurăm toate informațiile necesare proiectului, pregătim BRIEF-ul de design și planificăm desfășurarea proiectului de design pe etape clare.

Brief / Planificare de proiect

Formularea temei de proiect (a brief-ului), reprezintă definirea aspectelor detaliate, ținând cont de: context, piață, nevoi, poziționare de produs, utilizatori țintă, definirea caracteristicilor tehnice ale produsului, tehnologie de fabricație, buget de proiect, preț estimativ al produsului.

Toate aceste detalii ne ajută atât pe noi cât și pe client să înțelegem exact complexitatea proiectului și să planificăm etapele astfel încât produsul final să se ridice la așteptările clientului.

Creație / Concept

Ne apucăm de creat. Explorăm direcții creative divergente și convergente, facem sesiuni de brainstorming calitativ (constructiv/destructiv) și căutăm, prin schițe de concept, direcția formală a produsului, fără a pierde din detaliu aspectul funcțional al produsului. Prin machete de studiu (din placaj, carton, spumă poliuretanică) trecem din gândirea in plan la gândirea în spațiu, la explorarea volumelor și gabaritului obiectului.

Această etapă este acompaniată de proiectarea 3D/CAD, vizualizări (atât de ansamblu cât și de detaliu) pentru explorarea culorii și texturilor.

Modelare CAD/Prototipare

Concretizăm procesul de creație prin crearea unuia sau a mai multor prototipuri. În această etapă, conceptul rezultat și acceptat se analizează la nivel de detaliu și soluții tehnice, iar mai apoi se execută modelarea 3D (modelare CAD și ansamblarea părților). Odată cu obținerea unui model definit, se încep optimizările componentelor DFM (componente, materiale și soluții tehnice) și se pregătesc fișiere pentru prototip (DT, DTE și fișiere 3D).

Prototipăm cu printuri 3D pentru ansamble și piese individuale. Această etapă ne dă o privire de ansamblu foarte apropiată de cum va arăta produsul finalizat.

Testare și feedback

După crearea unui prototip, se intră în etapa de testare și analiză de produs, identificându-se eventuale probleme din punct de vedere funcțional, tehnic, estetic și simbolic.

În urma testării prototipului obținut, se acumulează toate răspunsurile din partea membrilor implicați în proiect, se analizează și se execută eventuale modificări și se va realiza un al doilea prototip asupra căruia se vor implementa optimizările componentelor DFM (componente, materiale și soluții tehnice) și se pregătesc fișiere (DT, DTE și fișiere 3D).

Industrializare

Este ultima etapă din procesul de design al unui produs industrial. În această etapă se efectuează ultimele corecții și finisaje, luând în calcul trăsături ce țin de inginerie, pregătirea componentelor, lista materialelor, identificarea furnizorilor.

Se realizează SERIA 0, și se fac ultimele planificări pentru începerea producției de serie.

Va fi responsabilitatea departamentelor de marketing și vânzări să pregătească lansarea și comercializarea noului produs.

Alătură-te comunității noastre.

Te vom informa periodic despre proiectele la care lucrăm sau acțiunile pe care le desfășurăm.

Ai fost abonat cu succes! Te rugăm să îți verifici căsuța de email.

Pin It on Pinterest